Hem»April 2016»PORTUGALS TVÅ VACKRASTE STÄDER – RAMEN FÖR DITT NÄSTA ARRANGEMANG

PORTUGALS TVÅ VACKRASTE STÄDER – RAMEN FÖR DITT NÄSTA ARRANGEMANG

0
Delat
Pinterest Google+

 


 

BESÖK TVÅ STÄDER FYLLDA MED FÄRGGRANN KULTUR, FINA MÖTESFACILITTER OCH ETT HÄRLIGT KLIMAT. RES MED CWT MEETINGS & EVENTS TILL PORTUGALS HUVUDSTAD LISSABON OCH DEN KUNGLIGA STADEN SINTRA.


 

 

LISSABON – DE UPPTÄCKTSRESANDES STAD VID HAVET

Portugals huvudstad Lissabon är välsignad med fantastiskt väder, spännande kultur och inte minst massor av idealiska platser att arrangera möten och events. Somrarna är varma, vintrarna ljumma, och staden kan skryta med att ha över 2800 soltimmar om året. Lissabon ligger vid floden Tajo och har endast ca 500.000 invånare. Det är Portugals centrum för statliga, kulturella och ekonomiska angelägenheter samt Europas näst äldsta huvudstad efter Aten. Med sin pittoreska historia och sitt kulturarv från tider med kungligheter och upptäcktsresande, finns det här goda förutsättningar för att ge alla en stor upplevelse med sig hem i bagaget. Trots stadens roll som Portugals huvudstad, så är den så liten, att den faktiskt kan upplevas till fots – och om de trånga och backiga gatorna blir för mycket, så kan man lätt hoppa på en spårvagn eller linbana istället.

 

Fem saker du bör se i Lissabon

Lissabon bjuder på massor av kultur – så använd tiden utanför möteslokalen till att gå på upptäcktsfärd i staden och dess omnejd. Här kommer ett litet axplock av sevärdheter, som bör upplevas:

 

1. Känn historiens vingslag på Jeronimoklostret

Endast fem kilometer från staden, i Belém, ligger ett ”must see”, nämligen det vackert utsmyckade Jeronimoklostret, som finns på UNESCOs Världsarvslista. Klostret är en symbol för en period då Lissabon var den kosmopolitiska huvudstaden för ett mäktigt kungarike, som styrde handeln mellan Europa och alla andra kontinenter. Här ligger den store upptäcktresanden Vasco da Gama begraven.

 

2. Upplev staden från en spårvagn

Spårvagnen är för Lissabons invånare ett vanligt sätt att resa inom staden – men också ett fantastiskt sätt att ta sig runt på en historisk resa i stadens kvarter.

 

3. Smaka på Pastel de Belém och besök Portvinsinsitutet

Pastel de Belém, en liten gräddbakelse med kanel, är en av det portugisiska kökets stoltheter – och receptet på Pastel de Belém är en väl bevarad hemlighet. Kakan kan smakas och köpas i Pastéis de Belém, som helt klart är värt ett besök. Förutom att servera fantastiskt läckra, sötsaker så är det även ett mycket vackert café, som leder tankarna tillbaka till dess begynnelse år 1837. Njut av den lilla kakan med en kopp kaffe – precis som invånarna i Lissabon gör.

En annan sak att smaka, när man är i Portugal, är förstås portvinet. Gör en utflykt till stadens Portvinsinstitut. Hoppa på spårvagnen som går uppför den branta gatan, eller ta hissen Elevador da Glória upp till Bairro Alto och Portvinsinstitutet. Det är ett elegant och otraditionellt ställe, där man får lära sig om portvinets historia, samtidigt som du smuttar på ett glas av just detta. Portvinsproducenter från hela Portugal har slagit sig samman och presenterar denna fina dryck i en förnäm inramning. På Portvinsinstitutet kan du provsmaka mer än 200 olika portviner.

 

4. Få en kulturell upplevelse på två väldigt speciella muséer

Besök hästvagns- och kakelmuséet, två muséer vars like du inte hittar någon annanstans i världen. Vagnsmuséet berättar historien om hästvagnen. Här kan du se en samling av allt från droskor i guld till vanliga hästvagnar.

Kakelmuséet, Azulejos, berättar det keramiska kaklets historia från 1600-talet och fram till nu. Portugisiskt blå-vitt kakel, som kallas ”ajulejos”, är något av det mest typiskt portugisiska. Här får man se överdådiga, vackert dekorerade och förgyllda keramiska kakelplattor från 1800-talet – en vacker liten inblick i Portugals historia.

 

5. Upplev ett av Europas största akvarier

Det stora akvariet ligger i den östra delen av staden, i ett tidigare industriområde. När världsutställningen EXPO 98 hölls i Lissabon, genomgick detta övergivna område en pånyttfödelse. Denna gång inte som industricentrum utan som ett attraktivt bostads- och kulturområde med bostäder, affärsliv, rekreationsområden och det stora akvariet.

 

Vi rekommenderar dessa hotell för ditt arrangemang i Lissabon

Vid ett stort event så kan Lisbon Congress Center vara den rätta platsen med sina åtta auditorier, fem utställningslokaler och 27 möteslokaler. Här är plats för upp till 8.000 deltagare. På hotellsidan bjuder staden också på fina hotell med bra mötesfaciliteter och till de större arrangemangen rekommenderar vi Corinthia Lisbon eller Sheraton.

Har du en mindre grupp, som du vill ge en upplevelse lite utöver det vanliga så bjud in dem till hotellet Pestana Palace, som utstrålar skönhet och kunglig elegans. Här finner man fyra mindre möteslokaler, sköna salonger och en fantastiskt vacker restaurang.

Oavsett vilken plats du väjer för ditt arrangemang, kan CWT Meetings & Events naturligtvis hjälpa dig med att jämföra olika erbjudanden och förhandla fram det slutgiltiga priset.

Den kungliga staden Sintra

Vill du att dina deltagare skall få en oförglömlig och kunglig upplevelse lite utanför Lissabon, så tag med dem till staden Sintra, som ligger bara 30 minuter från huvudstaden.

Sintra är en mycket vacker, gammal stad, som på Medeltiden var den plats som de portugisiska kungligheterna föredrog för sin rekreation. De älskade staden för det vackra läget och sitt luftiga klimat. Sintra står också på UNESCO´s Världsarvslista. Det är i denna stad, som du finner några av landets vackraste slott och palats.

Sintras lilla hotellpärla – Tivoli Palácio de Seteais

Ett av de vackraste palatsen i Sintra är idag hotellet Tivoli Palácio de Seteais, bildskönt beläget i det backiga landskapet, påminnande om tidigare rikedom. Med sin strålande historia, framstår slottet idag som mer än enbart ett femstjärnigt hotell. Här kan du ge dina deltagare möjlighet att bo kungligt och hålla möten, middag och konferens i en storslagen romantisk inramning. Alla blir tagna på en resa tillbaka till 1700-talet, och hotellet utstrålar elegans och fantastisk arkitektur. Skall lite tid spenderas utanför hotellet, finns här massor av fina upplevelser i och omkring staden. Njut av naturen och de vackra historiska byggnaderna till fots, på cykel eller till häst. Är det inte kulturen som drar så finns här också möjlighet att till ett par rundor golf eller bara en lugns stund på ett av stadens caféer.

 

Skall Portugal utgöra ramen for ditt arrangemang?

Låt CWT Meetings & Events skapa en oförglömlig resa – kontakta oss på 08-600 85 50 eller skicka ett mail till   mesales@carlsonwagonlit.se

Internationell flygplats

Lisbon Portela Airport (LIS) är stadens internationella flygplats, även känd under namnet Aeroporto da Portela de Sacavem. Här finns rutter till och från hela Europa och resten av världen. Flygplatsen ligger cirka sex kilometer från centrum.

 

Tidigare artikel

There is no more story.

Nästa artikel

PÅ RÖDA MATTAN I LONDON