Hem»Maj 2016»Island – mötesdestination av världsklass

Island – mötesdestination av världsklass

5
Delat
Pinterest Google+

 


 

Med sitt landmärke, konsert- och konferenshuset Harpa, susar Island upp på rankingen över destinationer, som kan stå som värd för alla typer av arrangemang, där människor skall samlas. Hänför dina deltagare i Reykjavik, världens nordligaste huvudstad!

 


 

LÅT REYKJAVIKS KRONJUVEL HÄLSA DINA GÄSTER VÄLKOMNA

28.000 vackra m2 kan inrama ditt nästa arrangemang

2011 fick Reykjavik sitt länge efterlängtade konsert- och konferenshus, Harpa. Huset kan redan skryta om att vara ett av Islands vackraste landmärken – ett ambitiöst projekt, som leder tankarna in på att nu gäller nya, bättre tider för landet.

Harpa har blivit kord till ”Best Performance Space” av det amerikanska resemagasinet Travel+Leisure. Byggnaden ligger vid Reykjaviks kaj, där man planerar att skapa en levande, internationell miljö, där konsert- och konferenshuset som huvudattraktion går upp i en högre enhet med de omkringliggande hotellen, caféerna och restaurangerna. Det pågår fortfarande en del byggnation runt om i huset, men Harpa reser sig ändå majestätiskt och trotsar både buller och damm från de burrande maskinerna.

Går du runt i den lilla, mysiga huvudstaden, som Reykjavik ju är, står Harpa som en enorm kontrast till Reykjaviks oskyldiga idyll. Den visuella wow-effekten infinner sig med det detsamma, och den imponerande byggnaden drar dig till sig med sin speciella arkitektur och vackra fasad. Det är ett ”måste” att se huset inifrån, och när du först kommer in i byggnaden, tar den åter igen andan ur dig med vackra färger, moderna konstruktioner, spegelreflexer och ett fint färgspel skapat av byggnadens imponerande glasfasad.

 

En symbol för ljusare tider

Det er ikke tilfældigt, at det islandske folk gav koncert- og konferencehuset navnet Harpa. Det er et navn med flere betydninger, en af dem er navnet på den første forårsmåned i det gamle nordiske kalendersystem. Måneden, hvor det islandske folk glædede sig over, at de havde overlevet den kolde vinter og nu gik lysere tider i møde. Den gamle nordiske betydning har stadig stor værdi for det islandske folk. Harpa skulle komme med nye, bedre tider efter, at ’finansvikingerne’, som de kaldes, havde skabt den verdenskendte økonomiske krise i landet. Under krisen gik byggeriet af huset helt i stå, og drømmen om et koncerthus var ved at briste. Men det lykkedes heldigvis at få den islandske stat til at betale for færdiggørelsen af byggeriet, som nu står som symbol på en ny start og et stort håb om at tiltrække mennesker fra hele verden, der skal mødes af den ene eller anden grund.

 

Förstklassiga mötesfaciliteter

Det 28.000 m2 vackra, stora konsert- och konferenshuset ger möjlighet för att skapa den rätta stämningen, om du så skall hålla ett formellt möte eller stå för en produktpresentation. All aktivitet i huset sker i ett spel med färger, ljus och ljud. Med fyra fina salar, det senaste när det gäller teknisk utrustning och ett receptionsområde med högt till tak och massor av plats, kan Harpa totalt husera upp till 1.600 deltagare. Här finns självklart också mindre möteslokaler som är passande till små affärsmöten.

 

Hjärtat av vulkanen

I hjärtat av byggnaden ligger konsertsalen med sina vackra träväggar som går i en djup röd färg, som skapar en helt unik stämning. Salens vackra röda glans leder direkt tankarna till en isländsk vulkans rödglödande lava. Har du tid för en konsert-upplevelse i Harpa, så är det ett fantastiskt sätt att börja eller avsluta mötesdagarana i Reykjavik.

Möte i Harpa, paus på havet

Det är lätt att kombinera ett arrangemang i huset med en paus i naturen. Överraska till exempel deltagarna med en paus på havet bland de imponerande valarna. En båt lägger till vid Harpa och tar alla med på valsafari. En upplevelse, som nog skall stimulera tankar och idéer, när alla är tillbaka i möteslokalen.

Färger, ljud och ljus i en härlig förening

Väljer du att hålla arrangemanget på ett annat ställe än i Harpa – får du lova dig själv att ta en tur förbi byggnaden och kanske delta i en rundvisning i detta storslagna hus, där du får ta del av den mycket intressanta historien om dess framställning. Njut av utsikten från byggnaden, och se det mörka havet smälta ihop med de vackra bergstopparna. På kvällen blir byggnaden ett sant konstverk med en fascinerande ljus- och ljudshow

Tid till upplevelser i den isländska naturen

Vill ni ut ur Reykjavik och uppleva den isländska naturen, står den isländska firman Mountaineers of Iceland, för turer runt på ön. Har ni bara ett par timmar på er, går det faktiskt ändå att få en känsla av den storslagna isländska naturen på en tur ut i landskapet i imponerande stadsjeepar. Vill du ge dina mötesdeltagare en dag med utomhus-upplevelser, kan firman skapa de mest fantastiska upplevelser och kanske inkludera ett stopp med en adrenalinfylld tur på snöskoter ute på den vackra glaciären Langjöull. Låt intrycken kulminera under en spektakulär festmiddag i det fria, ackompanjerat av live-musik.

Fakta om Harpa

 Harpa är designat av den danska arkitetfirman Henning Larsen Architects i samarbete med den isländska arkitektfirman Batteriiò Arkitekter. Den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson har skapat ett imponerande konstverk i själva byggnaden med den eminenta glasfasaden mot söder. Fasaden ger huset en själ och färger, som skiftar från guld till lila och blått, allt efter det isländska vädret.

Fakta om Island

Island är två och en halv gång större än Danmark, men har endast omkring 300.000 invånare. Landet rymmer en storslagen skattkammare av naturupplevelser, fina hotell, toppmoderna mötesfaciliteter och god mat. Och det finns upplevelser för alla typer av budget hela året runt, alla årstider bjuder på en natur som fascinerar. Och så ligger Island endast cirka tre timmars flygresa från Stockholm, som en central knutpunkt mellan Nordamerika och Europa.

Kontakta CWT Meetings & Events på telnr: 08-600 85 50 eller e-mail:
mesales@carlsonwagonlit.se om du vill arrangera en resa till Island för din grupp. 

Läs mer om CWT Meetings & Events

 


Hotel Reykjavik Natura

Hotel Natura är ett bra hotellförslag, antingen om du skall arrangera ett möte eller invitera till en belöningsresa. Hotellet bjuder på en varm och mysig stämning med både gourmet-restaurang och ett intimt SPA ’Soley Natura Spa’ med saltvattenpool. Det är möjligt att använda SPA-faciliteterna efter öppningstiderna, om man vill hålla ett privat arrangemang i SPA´et. Hotel Reykjavik Natura har också riktigt fina mötesfaciliteter.

Hotellet ligger 2 km från centrum – du kan promenera till centrum, men har du inte tid till en rask promenad, kan du ta den lokala bussen eller använda hotellets shuttle.

 

Tidigare artikel

Mötet med KLMs nyaste familjemedlem

Nästa artikel

Abu Dhabi välkomnar dig