Hem»Maj 2016»Mötet med KLMs nyaste familjemedlem

Mötet med KLMs nyaste familjemedlem

1
Delat
Pinterest Google+

 


Det är tidigt på morgonen en kall, nordeuropeisk vinterdag, och vi är på väg ut på äventyr. Abu Dhabi är målet, och vägen dit går från Amsterdam med KLMs nya Dreamliner. Vi glädjer oss åt detta, för vi har hört och läst så mycket om flyget med de många finesserna. Vi har sådan tur, att vi skall flyga ut i Economy Comfort, och här är det extra benutrymme och ryggstödet kan fällas lite mer och hem flyger vi nattflyg i World Business Class.

 


 

KLMs lounge är ny och säkerhetskontrollen mellan Schengen och Non-Schengen-länder går lekande lätt. Det är dags för Dreamliner!

Foten in i den nya den nya världen – resan börjar

När vi stiger in i kabinen, känner vi med det samma den nyinredda världen – i en kabin, som känns både lätt och ljus, och där linjerna i inredningen är mjuka och behagliga. De vänliga och leende besättningsmedlemmarna hälsar oss välkomna och är märkbart glada för att vara här. Det smittar.

Ett fönster för nördar

Economy-konstallationen är 3-3-3, och som tur är har jag fått en trevlig fönsterplats. För när man nu är lite av en tekniknörd, så kan man ägna en hel del tid åt att leka med ljusinsläppet i det intelligenta fönstret. Först är jag lite för ivrig att få det mörklagt, men efter lite experimenterande hittar jag ett passande ljusinsläpp. Ljuseffekterna är verkligen genomtänkta här – t ex skiftar LED-belysningen i kabinen allt efter dygnets rytm.

Extra fördelar vid online check-in

Vid flygningar ut från Schiphol kan du via online check in t ex välja en annan meny än den gängse för en extra avgift. Det är trevlgit uppställt och lätt att köpa till, en tidssparande fördel, som gör det möjligt att göra resan ännu mer personlig.

Fokus på den goda reseupplevelsen

Flygningens sju timmar går i ljusets hastighet. Vi får se lite film, vi får läcker mat och vi njuter av den extra rymliga platsen och den friska luften i kabinen. Faktiskt är luften ombord ett kapitel för sig. När kabintrycket i andra flygplan motsvarar lufttrycket på en bergstopp på ca 2600 meters höjd, så motsvarar luften i Dreamlinern en skön bergstur till endast 1800 meters höjd. Tillsammans med de skiftande färgerna i kabinljuset, ska detta minska jetlag hos resenärerna. Jetlag eller ej – det är fokus på hur kropp och själ reagerar på en flygning, och det gillar vi verkligen. Och att bullernivån är betydligt lägre än i andra flygplan, det märks tydligt.

Godnatt och sov gott i Business Class

På vår hemresa får vi chansen att pröva deras nya Business Class. Och det startar väldigt bra – med champagne och ett vänligt mottagande. Det är verkligen en fantastisk lyx att kunna lägga sig till rätta och bara sova. Men vi kan ändå inte motstå frestelsen att utnyttja den fina servicen ombord, så vi njuter av lite film från underhållningsutbudet och god mat därtill.

 

Kvalitets-check

Vi gör en kvalitets-check av de nya sätena genom att göra en snabb-analys av stämningen i kabinen. De flesta passagerarna ligger och sover fridfullt, vilket vi tolkar som ett klart ”godkänt”. Innan vi själv försvinner in i drömmarnas land, njuter vi lite extra av lyxen från Viktor & Rolf-necessärerna, som finns i varianter till både man och kvinna.

Vi blir lugnt väckta och får en lätt frukost, innan vi landar i Amsterdam. Varje säte har ett eget litet skåp med plats för necessär samt en spegel, så make-upen kan läggas eller persiljan mellan tänderna tas bort, medan man sitter i sitt säte – ännu en av de små trevliga nya detaljerna man finner i Business Class.

Innan vi lämnar vår härliga omgivning, får alla passagerare i Business Class med sig ett litet minne hem; en liten porslinskopia av ett Amsterdamhus, ett så kallat Delft Blue miniatyrhus. Huset innehåller också en liten överraskning: äkta holländsk gin. Husen är samlarobjekt hos KLMs trofasta resenärer på World Business Class. Vi vill hemskt gärna bli samlare!

SkyPriority

Checka in, lämna in ditt bagage, gå ignom säkerhetskontroll och tull, gå ombord på ditt flyg, hämta dina väskor från bagagebandet – alltisammans först i kön med priority! Om du reser på KLM Business Class, eller om du är en Flying Blue Gold-, Platinum- eller SkyTeam Elite Plus-medlem, kan du bara föja de röda SkyPriority -skyltarna som finns på flera flygplatser världen över.

Loungen på Schiphol

Reser du i Business Class med KLM ut från Schiphol eller med Schiphol som hub, har du tillgång till flygbolagets Crown Lounge i den internationella delen av flygplatsen. Loungen är rejält tilltagen och har massor av små områden, där man kan sitta och äta en lätt måltid, kolla sina mail, eller så hinner man här hålla ett snabbt möte med kollegorna innan avgång. Fri tillgång till Wi-fi finns i Business Centrat. Buffén som serveras är fin och med ett härligt utbud av mat och dryck.
Tidigare artikel

Säkerhet och trygghet - överst på agendan för 2016

Nästa artikel

Island – mötesdestination av världsklass