Hem»Juni 2016»Abu Dhabi välkomnar dig

Abu Dhabi välkomnar dig

0
Delat
Pinterest Google+

Sidse Rolskov og Nina Bostedt


Abu Dhabi är en stad med höga ambitioner – från att ha varit en fridfull liten by där handel med pärlor och fisk hörde till det dagliga, är staden i den Arabiska Golfen idag en metropol med oändligt stor potential, redo att bjuda på en rad olika upplevelser och ett härligt klimat.

Abu Dhabi är därför ett utmärkt resmål för belöningsresor. Connect Travel Magazine ger dig några förslag på hur er tid används som bäst – i storstaden som har så mycket att erbjuda.


Börja med Etihad Towers Observation Deck

Så snart ni har installerat er på hotellet, är det dags att navigera sig ut i staden. Börja med en överblick: Ett besök på Etihad Towers Observation Deck. Det är en fantastisk upplevelse att se staden ovanifrån – här får man en skön känsla för stadens arkitektur. Utöver den häpnadsväckande utsikten, finns här också ett cafe med god service och en storslagen inredning med en massa bling-bling. Det är inte svårt att spendera en timme här med att betrakta den bedårande utsikten samtidigt som man njuter av en liten förfriskning i den lyxiga miljön.

Etihad Towers
Etihad Towers

Stadens Marina

Nästa stop går till stadens marina. Här kan man njuta av det behagliga klimatet. Hoppa in i en taxi som i stort sett inte kostar nånting. Är man i en större grupp så kan det löna sig att hyra en bil med chaufför. Marina Mall är ett mindre shoppingcenter med ett urval av de stora och kända modemärkerna. Härifrån kan man sedan ta en promenad ner till Marinan och vidare till Corniche Beach.

Byens Marina
Stadens Marina

Strosa längs med Corniche Beach eller hyr en cykel.

Strandpromenaden Corniche Beach är en mötesplats för både lokalbefolkningen och turister. Här hittar man både privata och lokala stränder. Glasstånd och mysiga caféer – området är helt klart inspirerat av europeiska strandpromenader. En promenad längs med Corniche Beach ger dig möjlighet att uppleva stadens mångsidighet. Hyr en månbil om ni vill ”leka” lite.

 Corniche Beach
Corniche Beach

Sheik Zayed Mosken är ett ´must see´

Moskeer har alltid varit fascinerande då de rymmer allt från våra nutida influenser till mystikens dolda historia, och Sheik Zayed moskeen är inget undantag. Den hänför med sin charm och storslagenhet – en praktfull blandning av marmor, guld, kristaller och vacker mosaik. Planera gärna besöket så att ni får möjlighet att uppleva solnedgången vid moskeen – en enastående vacker syn.
Moskeen är samlingspunkten för både ortsbefolkningen och turisterna. Genom alla dess gångar flyter det en strid ström av människor, både vuxna som barn. Här finns självklart också en souvenirbutik där tillfälle ges att köpa med sig ett minne hem. Här finns dessutom ett särdeles elegant cafe där allt står i perfekt ordning. Kvinnor ska dock komma ihåg att bära sjal som täcker håret.

Sheik Zayed Moskeen
Sheik Zayed Moskeen

Upplev en äkta fiskmarknad och dinera med ´the locals´

Avsluta dagen vid stadens fiskmarknad på restaurang Al Dhafra där man kommer nära inpå lokalbefolkningen. Restaurangen ligger mitt i handelsområdet Mina Port och erbjuder både inomhus- och utomhusservering. Här finns även små privata gemak för de beslöjade kvinnorna där de kan ta av sig slöjan och äta ifred utan att dra till sig främmande blickar. Prova gärna restaurangens fisk och skaldjurs buffet. Här bjuds på färsk fisk och skaldjur, både stekt eller grillat helt efter egen önskan. Kom dock ihåg att här serveras ingen alkohol. Avsluta kvällen med en sväng förbi fiskmarknaden, som trots den sena midnattstimmen myllrar av liv.

Oplev det autentiske fiske­marked og spis med de lokale

Öknen väntar med många upplevelser

Dags för äventyr i öknen. Spendera eftermiddagen i öknen – en skarp kontrast till det pulserande stadslivet i Abu Dhabi. De stora fyrhjulsdrivna fordonen körs runt i dynerna i den skiftande sanden – som en rutschkana som aldrig tar slut. Upplevelsen är så pirrande att det blir svårt att hålla sig för skratt. Under resan gör man stopp, där det blir tid till fotografering eller bara njuta av det fantastiska landskapet. Resan avslutas vid ett beduinläger, där man kan få prova på en ridtur på en kamel, sandboard eller blott att föreviga den magiska solnedgången. Kvällen kan om så önskas, fortsätta vid beduinlägret med en god middag och show.

De store firehjulstrækkere kører rundt i klitterne i det drilske ørkensand – som en rutsjebanetur, der bare bliver ved og ved.

Ytterligare adrenalin i blodet

Finns det behov av ytterligare en energikick för att öka adrenalinet, besök då gärna Ferrari World – världens största inomhus nöjespark, precis bredvid Formel 1-banan i Abu Dhabi. Parkens flaggskepp är världens snabbaste rutschkana ”Formula Rossa” där hastigheten går upp till samma nivå som en Formel 1 bil.

Ferrari World – verdens største indendørs forlystelsespark, direkte op ad Formel 1-banen i Abu Dhabi.
Ferrari World

Tidigare artikel

Island – mötesdestination av världsklass

Nästa artikel

Mötesdeltagaren från framtiden har landat – är du redo?