Hem»Augusti 2016»Därför bör du alltid beställa din resa via din affärsresebyrå

Därför bör du alltid beställa din resa via din affärsresebyrå

0
Delat
Pinterest Google+

Visste du att när affärsresenären undviker att boka sin resa och sitt hotell genom sin tillknutna researrangör, så tar det i genomsnitt 43minuter? Med lite snabb huvudräkning på timlönen för den typiske affärsresenären, ger det nästan 500kr i förlorad produktivitet per resande. Så när du tror att det är billigare och bättre att själv boka din resa så är svaret helt klart nej. Det är en myt.

Det finns många myter kring affärsresor. CWT känner till alla – och ett av CWTs mål är att erbjuda den bästa möjliga servicen samt att se till att kunderna i det stora hela bokar i linje med den avtalade resebudgeten. Det lönar sig att titta lite närmare på myter och fakta kring bokningar av affärsresor.

 


Myt #1: Pris och bekvämlighet

”Det spelar ingen roll var jag bokar mitt flyg och hotell, bara jag använder mitt sunda förnuft”

Fakta:

CWT har på förhand redan förhandlat till sig de lägsta priserna samt tagit hänsyn till de regler och den resepolicy som din arbetsgivare har bestämt sig för. Kringgår man sin researrangör och bokar i andra system, kan kostnaden snabbt springa i höjden för din verksamhet. Om man dessutom inte läser det finstilta, så kan det inte bara bli dyrt men också mycket besvärligt att rätta till i efterhand om allt inte går som det ska – och det händer ju.

 


Myt #2: Bonuspoäng

”Jag får bonuspoäng och förmåner som jag inte får på andra ställen när jag bokar direkt via ett bestämt hotell, flygbolag eller på vissa resesajter”

Fakta:

Du får samma antal bonuspoäng och förmåner via din verksamhets online boknings-portal, som CWT tillhandahåller.

Ibland får man dessutom fler poäng härinne. CWTs reseprogram är ett av få som har denna garanti inkluderad.

 


Myt #3: Kontroll

”Flygbolagen och hotellen har förmågan att bättre kunna hjälpa mig än vad min resebyrå kan när det inträffar förseningar och trafikstörningar”

Fakta:

Vid händelse av avbokningar och andra trafikstörningar, tittar din CWT konsulent på alla delar av din resa och försäkrar sig om att söka på de bästa alternativen för dig – inom alla flygbolag och hotellkedjor. Det kan inte det enskilda flygbolaget eller hotellet erbjuda.

 


Myt #4: Säkerhet

”Min verksamhet behöver inte ha kännedom om mina exakta resplaner, bara jag kommer fram till mitt möte i tid”

Fakta:

Mycket riktigt, din verksamhet bryr sig inte så mycket om ifall du bokar det ena eller det andra flygbolaget eller hotellet, så länge man håller sig inom den avtalade resepolicyn. Skulle det dock hända något oförutsett, det är då det blir en fördel att kunna komma i kontakt med dig – vid olyckor, trafikstörningar eller andra situationer som har betydelse för hur din resa fortlöper. Om händelsen är av allvarligare karaktär kan CWT stå till förfogande som en viktig informationskälla till dina närstående.

Läs mer om säkerhet och trygghett här.

 


 

Texten är hämtad från CWT Savvey Traveler –  läsa den ursprungliga artikeln här.

Tidigare artikel

Mötesdeltagaren från framtiden har landat – är du redo?

Nästa artikel

Så får du störst utbyte av din affärsresa