Hem»Oktober 2016»VÄRLDSKLASS HELA VÄGEN

VÄRLDSKLASS HELA VÄGEN

0
Delat
Pinterest Google+

 

Går din resa till Asien, Afrika, Mellanöstern eller Australien, då är Qatar Airways det självklara valet med sin prisbelönta service och ett konstant växande linjenät av destinationer.

Qatar Airways har de senaste åren mottagit åtskilliga priser som t. ex ”World’s Best Airline” och ”Worlds’s Best Business Class Seat”. Flygbolaget har också blivit utnämnt till världens pålitligaste vad gäller punktlighet, bagageregler och den genomsnittliga livslängden på sin flygplansflotta. Undersökningen utfördes av sajten Wanderbat.

Qatar Airways Dreamliner B787 flyger 2 gånger dagligen från Köpenhamn till Doha och här får passagerarna uppleva fantastisk komfort och service ombord i de tysta och dämpade kabinerna.

Allt är inkluderat i biljettpriset – online check-in, fritt val av sittplats, en varierad meny samt ett brett utbud av vin och läsk. Incheckat bagage är alltid inkluderat och beroende på biljettyp är max vikten 30 eller 40 kg.

 

Flygresan till andra delar av världen sker med ett behagligt uppehåll i Doha där alla har tillgång till lounge.

• Al Safwa Lounge för First Class.

• Al Mourjan Business Lounge för Business Class.

• Onyx Lounge for Economy Class mot en avgift på USD 55.

 

Flygplansflottan består uteslutande av moderna flyg som B787 Dreamliner, B777, Superjumbo A380 – och inte minst världens senaste flygtyp A350 XWB.

 

Ombord på Dreamlinern från Köpenhamn till Doha

Dreamlinern är byggd av nedbrytbart material och förbränner mindre bränsle än andra flyg i samma storlek. Den släpper ut 20 % mindre koldioxid och är därmed ett av de miljövänligaste flygen på marknaden idag.

Därutöver är det ett tyst och behagligt flyg där passagerarna får uppleva fördelarna med ett lägre kabintryck, renare luft, optimal fuktighet samt en rymlig kabin. De elektroniska fönstren ger ett behagligt ljus som kan justeras för både dags– och nattflygningar.

I Business Class sitter man 1-2-1 (alla har således gångplats) och i Economy sitter man 3-3-3.

Med 15 minuters gratis WiFi i både Business och Economy är det möjligt att uppdatera sig på inkorgen och om man inte hinner på 15 minuter kan man köpa till ytterligare internettid från 5 USD. Det finns också möjlighet att bara ta en paus ifrån världen utanför med de upp till 3000 olika filmer, spel och musikkanaler som flygets underhållningspaket bjuder på.

 

Med världens nyaste flyg till Singapore

På sträckan Doha-Singapore flyger Qatar Airways med världens senaste flygplanstyp, A350 XVB. Detta ultramoderna flyg är också det lättaste i sin kategori och släpper ut 25 % mindre koldioxid i förhållande till andra flygtyper. Qatar Airways var det första flygbolaget som började flyga med denna flygplanstyp.

Det betyder att när vi flyger mellan Skandinavien och Singapore via Doha blir vi därför bortskämda med de senaste flygtyperna. Dreamlinern och A350, vilket tar resan till nya höjder vad gäller komfort och klass.

 

Hamad International Airport

Hamad International Airport är en toppmodern flygplats med ett stort utbud av restauranger, vilozoner och den har dessutom en av världens största taxfree-avdelningar. Flygplatsen erbjuder också obegränsad tillgång till gratis Wifi för alla passagerare.

Har man lång tid mellan flygningarna finns här också ett flygplatshotell med 200 rum. Här kan du vila, använda dig av det stora pool– och spaområdet eller träna på gymmet.

 

Al Mourjan Business Class Lounge

Al Mourian Business Class Lounge erbjuder en avslappnande miljö – 10.000 m2 fördelat på 2 våningar endast för Qatar Airways Business Class passagerare.

Här får besökare tillgång till tysta arbetsrum, vilorum och mat, både á la carte eller buffet från ett flertal caféer och restauranger.

 

qatar-airways-logo

Tidigare artikel

Strategic Meetings Management (SMM) - Både små och stora borde ta kontroll över sina mötesinvesteringar

Nästa artikel

Air France KLM BlueBiz - registrera er till BlueBiz och delta i en utlottning av en resa till valfri destination inom Europa med KLM