Hem»Maj 2017»48 timmar i Tokyo

48 timmar i Tokyo

0
Delat
Pinterest Google+

Japan är exotiskt. Japan lockar – till business och nöjen, till affärs – och incentiveresor. Den svaga Yen-kursen gör det än mer attraktivt att välja Japan som destination just nu.

Med det sibiriska jointventure samarbetet mellan Finnair, Japan Airlines, British Airways – och nu även Iberia – är det lekande lätt att komma till Tokyo från både Helsingfors och London. Connect Travel Magazine åkte iväg för att samla in restips till CWTs kunder och fick möjlighet att uppleva både en enkel och behaglig resa, samt 48 timmar i närkontakt med en fascinerande huvudstad – Tokyo. Häng med!

 

Jointventure

…mellan British Airways, Finnair och Japan Airlines och nu även Iberia gör det lekande lätt att flyga till och från Japan.

Resan startar i det kylslagna Norden

Det lilla äventyret börjar i Köpenhamn med Finnair – första stoppet är i Helsingfors, där vi under det korta uppehållet får möjlighet att sträcka på benen och nyttja Finnairs fina lounge. Helsingfors flygplats är lättöverskådlig och det är enkelt att byta till vårt anslutningsflyg till Tokyo. Alla oneworld-flyg i Helsinki ankommer och avgår från Terminal 2.

 

Förstaklass upplevelse i Business Class

Vi flyger med Japan Airlines i Business Class, och så snart efter att vi blivit eskorterade till våra platser av de vänliga flygvärdinnorna så känner vi oss som hemma. Med stora 23-tums skärmar, mjuka kuddar och tofflor, behövs inget mer för att vi ska bli hemmastadda.

Själva sätet ger oss också en optimal privat sfär. Ett litet fönster kan hissas ner om man vill prata med grannen bredvid. Men när det är dags att sova kan man stänga ute världen igen och känna sig trygg med att man ligger ombonat och i sin egen privata miljö.

 

Artikeln fortsätter under bilderna

 

Eget rum – nästan

Sätet i Japan Airlines business class är som en mini version av ditt eget hem – med många olika förråd till Ipads, telefoner, necessärer och kanske en bok. Allt finns inom räckhåll, så att man inte behöver hämta saker ur baggaget upprepade gånger och på så sätt störa de andra medpassagerarna.

Måltiderna är också i en klass för sig. Det är möjligt att välja mellan europeiska och japanska rätter. Vi väljer naturligtvis japansk mat och får på så sätt en oförglömlig upplevelse.

Flat-bed? Så gärna! En vänlig flygvärdinna lägger en extra madrass på sätet vilket känns lyxigt. I kabinen är det lugnt och stilla. Japanerna ser stillhet som en dygd, så inget småsnack med flygvärdinnorna.

Tystnaden och den otroligt sköna flat-bedden gör att det blir svårt att vakna. Men efter en japansk frukost är vi klara för landning och sedan ge oss ut på upptäcksfärd i den stora mytomspunna staden.

 

Tokyo välkomnar oss

Säkerhetskontrollen på Narita går som en dans, och vi är snabbt framme i Tokyo. Första stoppet blir Tokyo Marriott Hotel, där vi ska bo första natten. Hotellet ligger i Gotenyama i stadsdelen Shinagawa, precis vid trädgården Gotenyama, som är otroligt fin liten japansk trädgård. Hotellet ligger även nära tågstationen, om man vill ta tåget in till centrum. På hotellet kan man ha både mindre och större möten och events

Det finns dock ingen tid till att slappa eller njuta av den vackra japanska trädgården. Anteckningsblocket ska fyllas och under dagen ska vi bland annat besöka Japan Airlines och JBT, som öppnar våra ögon för den fascinerande kulturella mångfald vi har framför oss.

 

Ostron på det lilla lokala haket

Vi avslutar vår första dag på det lilla lokala haket. I ett mer än 80 år gammalt, litet trähus med gångavstånd från Marriott-hotellet, ligger restaurangen Inokori-REN. Tidigare var detta en mycket känd ålerestaurang – idag är restaurangen specialiserad på att kombinera det bästa från det italienska och japanska köket. Ett besök som är väl värt – prova de stora, läckra ostronen.

saftige oesters

 

Sightseeing med stopp, som exalterar

Dag två har vi på förmiddagen avsatt tid till att ta en sightseeingtur för att se några av stadens viktigaste sevärdheter. Men innan dess ska vi ta en liten tur med tunnelbanan, och vilken syn! Det är nära att vi inte kommer vidare för här är själva översikten över tunnelbanan en attraktion i sig.

Vi lyckades dock ta bussen till slut. Tips: Man ska aldrig tveka för att hoppa på en sightseeingbuss i en ny storstad, för bussturen brukar ofta ge en snabb och bra överblick över staden.

Första stoppet är Tokyo Tower. Det är ett bra ställe att starta på, då utsikten över stan är fantastisk. Vi åker vidare till Kejsarens Palats, en otroligt vacker plats. Vår tur avslutas vid Asakusa Sensoji-templet. Ett bra ställe att avsluta rundturen på, här finns en massa historia och många möjligheter till att köpa med sig souvenirer hem.

Tillbaka i rollen som spanare för CWTs kunder besöker vi på eftermiddagen ytterligare två av Marriott/Starwoods hotell i stan. Det ena, The Prince Gallery, Tokyo Kioicho har vi förmånen att få bo på. Och det är inte varje dag – eller natt som man har nöjet att få bli så bortskämd. I den vackra miljön gör hotellet allt för att gästena ska få en oförglömlig upplevelse. Allt är topnotch. Hotellet har fantastiska rum, en extravagant bar och naturligtvis SPA med pool.

 

Artikeln fortsätter under bilderna

 

Den extravaganta

Innan vi kan njuta av vår natt på The Prince Gallery, ska vi dock anteckna lite mer, för vi ska titta lite närmare på ännu ett lyxhotell i Marriott-kedjan, The Ritz-Carlton Tokyo. Det är ett hotell från en annan värld och vi bländas av bling, blommor och all extravagans som kan tänkas. Otroligt luxuöst.

Det närmar sig kväll och vi stannar på hotellet, för på The Ritz-Carlton ligger nämligen Hinokizaka-Teppanyaki, som är en praktfull föreställning i asiatisk matlagning. Kockarna introducerar och tillagar de finaste måltider inför ögonen på exalterade gäster. En mycket intim upplevelse – upplagt som ett event för en liten grupp (max antal personer 14).

 

Artikeln fortsätter under bilderna

 

Över det nordliga Sibirien tillbaka till Europa

Även på hemresan följer vi våra CWT kunders fotspår. Vi har ett möte i London och väljer därför att flyga med British Airways till London, innan vår resa avslutas i Köpenhamn. Resan till London tar 11 timmar, vilket ger oss tid till att arbeta, se en bra film och sova så vi är utvilade och pigga till mötet i London.

British Airways business-class är i funktionell och ljus design. Det är enkelt att ordna en liten arbetsplats och när det är dags att slappna av är det lätt att göra om sätet till en skön sovplats. Det är inte så dumt att jobba heller, allt medan vi blir serverade ett glas vin och lite snacks. Vi ankommer pigga och utvilade till London Heathrow T5, färdiga för vårt möte och med sinnena fyllda av fantatstiska minnen.

Det är enkelt att resa mellan Japan och Europa, och det finns många anledningar till att välja Tokyo som destination för nästa internationellla företagsevent eller belöningsresa till medarbetare.

 

Artikeln fortsätter under bilderna

 

Bonusinformation, om du ska åka vidare från London

T5 i Heathrow är den bästa terminalen att uppehålla sig i om du har lite väntetid innan du ska resa med nästa flyg. Här finns ett bra utbud av butiker, restauranger och lounger. Reser du i business class och ska vidare till t ex Köpenhamn, så ska du självklart tillbringa lite tid i British Airways lounge. Här är högt i tak, gott om sittplatser, och ett stort urval av drycker och förfriskningar.

 

Lounge-T5-London

 

Det sibiriska jointventure samarbetet

2012 började British Airways och Japan Airlines samarbeta för att förenkla resandet och göra det lättare att flyga till Japan. Finnair gick med i samarbetet 2014, och 2016 anslöt även Iberia. Flygbolagssamarbetet är kommersiellt och ger resenärer möjlighet att flyga från Europa till 34 japanska destinationer – dagligen. Detta blir möjligt då resenärerna kan kombinera de olika flygbolagen på ett flexibelt sätt: till Finland med Finnair, vidare till Japan med Japan Airlines och tillbaka till Europa med British Airways – det är bara att hitta den kombinationen som passar var och en bäst. Reser man i business class så finns flat-beds hos alla flygbolagen och naturligtvis har man tillgånge till alla lounger.

SJB

Tidigare artikel

Global Travel Price Outlook

Nästa artikel

Framtidens hotell